Nieuws uit Princenhage

Foto’s van Heel Princenhage Bakt

Wow wat een feest was het op de dorpswei donderdag 31 augustus 2023!

Groene Plukroute taart met bruine en groene bomen en gele bloemen

Maar liefst 550 basisschool kinderen uit Princenhage kwamen vieren dat ons dorp 825 jaar bestaat. 

Het weer was ons gunstig gezind en droeg bij aan de feestvreugde. De kids konden touwtrekken, stokvangen, maxi twister spelen en losgaan op de lange stormbaan. De echte hit was wel het sumo worstelen! Om 16 uur vond de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd “Heel Princenhage Bakt”. Maar liefst 15 taarten waren in alle vroegte al ingeleverd door de ijverige kinderbakkers, waarna onze dorpsbakkers Pieter Lips en Paul van den Bogaert ze aan een deskundige keuring onderwierpen. Het was zekere niet makkelijk, alle creaties waren heel origineel en knap uitgevoerd, maar uiteindelijk werden de winnende taarten gekozen.

Winnende creaties Heel Princenhage Bakt 

  • 1ste prijs voor de kinderen 4 t/m 8 jaar: Nina Broeders – vlindertaart
  • 1ste prijs voor de kinderen van 9 tot 13 jaar: Vienna van Dongen – feesthoedje
  • 1ste prijs meest originele taart: Lisa Kerstens – Pluktaart
  • Extra ingelaste prijs voor meest bijzondere/unieke taart: Jeanine Uijttewaal – chocolade zwaan

Omdat eigenlijk alle deelnemers een prijs verdienden kregen alle kinderbakers een ijsbon om een heerlijk ijsje bij Gusto di Pol te halen. Na de prijsuitreiking werden de taarten onder alle aanwezige kinderen verdeeld. Dat was smullen. Het was zo op! Van al dat spelen word je hongerig dus de popcorn machine draaide ook stevig door. En Frido, die bleef maar ranja schenken!

Om 17 uur kwam er toch echt een einde aan het festijn en gingen alle kids voldaan mee terug naar de BSO of naar huis. Dank aan alle enthousiaste kinderen met hun (groot)ouders, de BSO begeleiding en aan alle vrijwilligers die dit feest mogelijk hebben gemaakt.

De overige foto’s van deze geslaagde middag worden op de Facebook- en Instagrampagina van Beleef Princenhage geplaatst.

Laatste Nieuws