Logo Beleef Princenhage

80 jaar vrijheid: Walk of Fame

Voor het 80e herdenkingsjaar geeft Breda de Poolse bevrijders het eerbetoon dat zij verdienen: door hen midden in de samenleving te laten zien. Hiervoor is er een vlaggenparade gemaakt met 80 vlaggen, één vlag voor elk jaar vrijheid.

De Walk of Fame loopt vanaf de Generaal Maczekstraat tot aan het Kloosterplein. In deze straten zullen vanaf 12 oktober tot 30 november 2024 tachtig Poolse bevrijders te zien zijn. Met naam en foto en een verhaal. De verhalen van deze bevrijders kun je op verschillende manieren ontdekken. Via de app ‘About this Building’ of samen met een gids.

Van zaterdag 12 oktober t/m zaterdag 30 november 2024 heeft Maczek Memorial Breda meerdere tours georganiseerd langs de route van de Walk of Fame. Deze route loopt langs diverse Poolse monumenten en gedenkplekken uit de Tweede Wereldoorlog. Gidsen van het Maczek Memorial Breda nemen je graag mee langs deze punten en vertellen ondertussen weetjes, bijzondere anekdotes en achtergrondverhalen van de bevrijders op de vlaggen.

Poster Walk of Fame 80 jaar vrijheid

Start- en eindpunt van de tour is Café Parkzicht.
Paul Windhausenweg 1, Breda.

Datums en reserveren kan via de website van Maczek Memorial Breda