Logo Beleef Princenhage

Buurtmoestuin in de Hovenierstraat

Als Moestuincoach ziet Carmen Heel het liefst overal kinderen die leren hoe ze zelf groenten kunnen kweken. Op scholen en in de kinderopvang is ze daarom actief als het gaat om het opstarten van moestuintjes op de speelpleinen. Al lang stond op haar wensenlijst om ook te moestuinieren met kinderen uit de straat waar zij woont in het mooie Princenhage. Na wat overleg met straatgenoten en het samen maken van de bak van wilgentakken ging deze wens begin dit jaar in vervulling. De buurtmoestuin van de Hovenierstraat is een feit!

Gedurende het moestuinseizoen komt zij hier samen met de kinderen wanneer er weer een activiteit te doen is, zoals zaaien, uitplanten, water geven, onkruid verwijderen en natuurlijk: oogsten!

Recent zijn al de eerste aardbeitjes en radijsjes geoogst. Dat was smullen! Nu is het wachten op de appeltjes, wortels, spinazie, ananaskers, komkommers, sla, snijbiet én op de mooie kleuren van de zonnebloemen en Oost-Indische kers.

Niet alleen is het fantastisch om samen de groenten en het fruit te proeven. De buurtmoestuin zorgt ook voor veel plezier, leer- en geluksmomentjes. Dat maakt de buurtmoestuin tevens een plek voor verbinding. Verbinding met de natuur en met elkaar.

Carmen Heel hoopt met dit initiatief ook meer buurtgenoten enthousiast te maken voor het creëren van een moestuin in de straat. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier.

Wil je meer lezen over mijn passie?
Bekijk de website van Carmen Heel over moestuinieren (met kinderen)
Of volg Carmen Heel op Instagram