Logo Beleef Princenhage

Openingsfeest van Wijkcentrum Princenhof

U bent van welkom voor het openingsfeest van Wijkcentrum Princenhof op zaterdag 14 september 2024.

Wijkcentrum Princenhof is opnieuw ingericht en bij de tijd gebracht. Daarvoor hebben zij subsidie gekregen van Stichting Ondersteuning Ouderen. Het wordt echt prachtig, zodat iedereen zich thuis voelt.

Over het wijkcentrum:

Wijkcentrum Princenhof wordt gerund door vrijwilligers, mensen uit de wijk. Zij zetten zich in voor kwetsbare ouderen. En veel van deze vrijwilligers horen inmiddels ook tot de doelgroep, hetgeen het centrum alleen maar nog interessanter maakt. Zij staan hier klaar voor elkaar. Iedereen die hier komt draagt zijn steentje bij. Eigenlijk zijn het buurt- stadsgenoten die voor elkaar van betekenis zijn. Ook als je lijdt aan beginnende dementie of aan depressie of bijvoorbeeld in de rouw bent. Bij hen is iedereen van waarde.

Ze menen dat ze hier een mooi aanbod hebben aan activiteiten, die gericht zijn op ontmoeting en ontspanning. Maar ook op blijvend leren en ontwikkeling. Minstens zo belangrijk vinden zij het om ruimte te bieden aan initiatieven en behoeften uit de wijk. Of dat nu gaat om een individuele wens of die van een vrijwilligersorganisatie zoals bijvoorbeeld de KBO of De Zonnebloem.

Zo bouwen ze aan een plek waar mensen zich veilig voelen en waar waardevolle contacten opbloeien. Waar mensen die zich aan hun verbinden een stapje voor zijn als het gaat om zelfredzaamheid; want op een laagdrempelige manier vind je bij hun ook steun en hulp. Zoals je dat ook thuis vindt, of bij vrienden.

Dat is waar Princenhof van wil zijn.

Op 14 september 2024 heropent Princenhof haar deuren. Tussen 11:00 en 16:00 uur laten ze aan de hele buurt en omgeving zien hoe mooi het bij hen geworden is en waarvoor je bij hun terecht kunt.

Doorlopend zijn er de volgende activiteiten: workshop druktechnieken, spelletjes spelen, handwerken, mini-bingo, informatie levenseinde en wilsverklaring, schaakspelletjes, workshop bloemschikken, dansfilm en informatie over veilig online. Allen begeleid door tal van vrijwilligers van het Prinselijk uurtje, de Bridgeclub, handwerkclub, KBO, Schaakclub, NVVE, de Ader, VVP, Zonnebloem en PC-hulp .

Om 14:30 uur geeft Burgemeester Depla een openingswoord. Om 15:00 uur sluiten ze af met een optreden van het Princenhage’s mannenkoor.

Je bent van harte welkom!