Logo Beleef Princenhage

Princenhage Klassiek 2024

In vijftien Princenhaagse tuinen treden op zondagmiddag 30 juni 2024 muzikanten of muziekgezelschappen op en geven zij een miniconcert van 25 minuten.

Meer informatie

Een koor staat op een grasveld

Mini-festival in de tuinen van Princenhage

Op zondag 30 juni 2024 vindt de vierde editie plaats van Princenhage Klassiek in 15 prachtige tuinen in Princenhage. Er zijn evenzoveel muzikanten/gezelschappen bereid om voor je prachtige muziek te maken. Mede dankzij een goede samenwerking met Nieuwe Veste Breda is dit mogelijk.

Naast een aantal ‘oude’ bekenden zijn er dit jaar weer nieuwe muzikanten die voor je optreden. Denk aan onder meer CEO Vrouwenkamerkoor, die hun eerste optreden verzorgen. Ook vocaal ensemble Merulae en de gevluchte Oekraïense saxofonist Sergii zullen te horen zijn.

Om 12:45 uur zal het Klokkenluiders Gilde Breda de klokken van de St. Martinuskerk handmatig luiden en om 13.00 uur zal het festival op de Haagsemarkt worden geopend door Hilda Vliegenhart, directeur Nieuwe Veste Breda. Aansluitend zal de start worden gemaakt door de Bredase Opera en starten de eerste optredens in de tuinen.

Ook ‘opleidingsorkesten on tour’ zal Princenhage aandoen en spelen in de tuin van het Princenhaags museum.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Princenhage dorp in Breda en mede gesponsord door de Vrienden voor de podiumkunsten Breda, Krinkels hoofdkantoor Princenhage en de Gemeente Breda.

Voor een kleine bijdrage van € 2,00 p.p. kun je alle concerten bezoeken.

Vanaf 1 juni 2024 zijn toegangsbewijzen met programma te koop bij Femke Reuvers aan de Pastoor van Spaandonkstraat 24 in Princenhage.
Op zondag 30 juni zelf is er vanaf 12.00 uur een verkooppunt op het terras van het Roode Hert, Haagsemarkt en in de tuin van het Princenhaags museum, Haagweg 334.

Poster Princenhage Klassiek 2024