Logo Beleef Princenhage

Problemen met het snoeien van oude bomen

Door B-vier boomspecialist

Snoeien van Hollandse linde

De Hollandse linde zijn echte overlevingskunstenaars. Op de eerste foto is een exemplaar te zien bij een boerderij. Dit waren oude knotlindes. Te zware snoei, vooral bij oude bomen, kan soms te veel zijn. Oude bomen kunnen minder hebben hebben dan jonge bomen (het zijn soms net mensen). Dus als je zomaar de hele knot eraf zaagt en van een boom een potlood maakt (zie foto 1) kan dat zelfs voor een linde te veel zijn. Een linde kan dit overleven, maar – zoals op de foto 1 te zien is – zal niet meer aan de bomenkant uitlopen en mooier wordt het er zeker niet van.  

Snoeien van wilgen

Een ander voorbeeld zijn wilgen langs de singel in Breda. Deze zijn zwaar geknot. Als er te veel gesnoeid wordt in combinatie met een verkeerd seizoen kunnen de bomen dood gaan of verzwakt raken. In het laatste geval kunnen ze alsnog dood gaan aan aantastingen.

Ga je een boom snoeien?

Er zijn verschillende manieren van snoeien. Kijk op de website van B-vier voor meer informatie over het snoeien van bomen. Let wel: bij oude bomen moet dit overgelaten worden aan een specialist.

Logo van B-Vier Boomspecialist

Neem contact op met B-vier boomspecialist

076 520 39 09
info@b-vier.nl
Bekijk de website van B-vier boomspecialist