Logo Beleef Princenhage

Het graskunstwerk is terug in het Mertersempark Princenhage

Het graskunstwerk uit het Mertersempark was met de renovatie van het park verdwenen, het was tijdelijk achter een hek opgeslagen in afwachting dat het kon worden teruggeplaatst. Was het graskunstwerk gestolen of was er sprake van een misverstand? Medewerkers van de aannemer die het afval moesten opruimen dachten dat alles moest worden opgeruimd en hebben het kunstwerk, het klimtoestel en het oude hek dat om de Gedenknaald ‘Koningin Wilhelmina’ stond afgevoerd. 

Toen de voorzitters van de Dorpsraad Princenhage en het Princenhaags museum hiervan hoorden zijn zij hals over kop op zoek gegaan bij de afvalverwerker in Sprundel om te kijken of er nog iets te redden viel. Daar vertelde de heren ons dat het al was vermalen.

Na deze teleurstelling is de Dorpsraad in gesprek gegaan met de gemeente Breda, want er moest een nieuw graskunstwerk in het Mertersem park terugkomen. Gelukkig waren de  tekeningen van het kunstwerk er nog en heeft de gemeente opdracht gegeven aan de aannemer om het kunstwerk opnieuw te laten maken. Nu staat er weer een prachtig graskunstwerk waar men op kan zitten maar ook voor de kinderen om te spelen en om naar te kijken.

graskunstwerk in mertesempark