Logo Beleef Princenhage

Bigband Festival Jazz en Swing 2023

big band treedt op
Persi Swing Collective

Eerste editie Bigband Festival komt naar Princenhage op zaterdag 14 oktober 2023.

Het sociaal-cultureel centrum De Koe in Princenhage organiseert in oktober 2023 de eerste editie van het Bigband Festival. Tijdens deze middag staat alles in het teken van optredens door bigbands, met de nadruk op jazz en swing. Bigbands zijn muzikale groepen van ongeveer 12 tot 25 muzikanten die voornamelijk jazzmuziek spelen.

Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 vindt in De Koe van Princenhage de eerste editie plaats van het Bigband Festival. Vier verschillende bigbands zullen optreden tijdens dit jazzevenement. Het programma begint met een optreden van het 10-koppige jazzorkest BOSCO. Later op de dag zal BOSCO samenwerken met vocale talenten van andere bigbands. Speciale gast bij BOSCO is de crooner Peter Douglas, die bekend is van zijn werk op televisie en eerbetonen aan Frank Sinatra. 

Na het optreden van BOSCO betreden de Bredase Nieuwe Veste Big Band, het Persi Swing Collective en de Amsterdamse Studenten Big Band het podium. Bredanaar Ewoud Feenstra van de Nieuwe Veste Big Band is een bekende naam in de regio en staat bekend om zijn jazzmuziek en funk. Zangeres Karen Veenstra van het Persi Swing Collective werd in 2014 bekroond met de solistenprijs tijdens de eerste editie van ‘Big Battle’ en zal haar zielvolle stem laten horen. De Amsterdamse Studenten Big Band wordt vertegenwoordigd door Suzanne Havenga en Bente Deenekamp, twee jonge zangeressen uit de hoofdstad.