Logo Beleef Princenhage

Maczek’s Bevrijdingstocht

In 2024 is het 80 jaar geleden dat Noord-Brabant werd bevrijd. Ter gelegenheid hiervan organiseert wandelvereniging WIEGO in samenwerking met het Maczek Memorial Breda op zaterdag 21 september 2024 een wandeltocht van Baarle Nassau/Hertog via Alphen en Gilze/Prinsenbosch naar Breda onder de naam: Maczek’s Bevrijdingstocht Baarle-Breda. Generaal Maczek heeft met zijn 1e Poolse Pantserdivisie samen…

Meer informatie

Een wandeltocht in het kader van het 80e herdenkingsjaar!

In 2024 is het 80 jaar geleden dat Noord-Brabant werd bevrijd. Ter gelegenheid hiervan organiseert wandelvereniging WIEGO in samenwerking met het Maczek Memorial Breda op zaterdag 21 september 2024 een wandeltocht van Baarle Nassau/Hertog via Alphen en Gilze/Prinsenbosch naar Breda onder de naam: Maczek’s Bevrijdingstocht Baarle-Breda.

Generaal Maczek heeft met zijn 1e Poolse Pantserdivisie samen met de geallieerden in 1944 Noord-Brabant bevrijd. De wandeltocht volgt de route die Poolse bevrijders via de bossen tussen Baarle en Breda hebben afgelegd tijdens de bevrijding van Noord-Brabant in oktober 1944. De tocht komt langs diverse oorlogsmonumenten en doet bij de lange afstanden ook het AZC Gilze aan.

Meer informatie over Maczek’s Bevrijdingstocht

Over de locatie Maczek Memorial Breda

Het Maczek Memorial Breda vertelt het verhaal van de inzet van de Poolse strijders in de Tweede Wereldoorlog voor het bevrijden van grote delen van Nederland.

Meer informatie over Maczek Memorial Breda