Logo Beleef Princenhage

Memorial Music: Henk van der Velde & Bargoen

Tijdens deze Memorial Music vertelt Henk van der Velde het verhaal van zijn vader. Daarbij wordt hij muzikaal begeleid door Bargoen met Jiddische liederen.

Meer informatie

Logo Memorial Music

Een zondagochtendconcert op een unieke locatie!

Tijdens deze editie van Memorial Music vertelt Henk van der Velde het verhaal van zijn vader, muzikaal begeleid door Bargoen.

Ton, de vader van Henk van der Velde, werd opgepakt en afgevoerd naar Duitsland om dwangarbeid te doen. Henk kruipt in zijn huid en verbeeldt, aan de hand van de verhalen die zijn vader vertelde, hoe die in deze periode leefde tussen hoop en vrees. “Beoordeel niemand op afkomst, ras of geloof, maar op wat die doet”, dat is de boodschap die Ton zijn kinderen steeds bleef voorhouden. Uit het verhaal blijkt waar die waardevolle les vandaan komt.

Het ensemble Bargoen bestaat uit

  • Michael Breukers (accordeon),
  • Pieter de Kok (tuba)
  • en Martin Peulen (zang, klarinet)

Bargoen vertolkt Jiddische liederen. Dat past natuurlijk bij het verhaal over WOII van Henk van der Velde. Is het in die muziek dan allemaal droefenis? Zeker niet! Klezmer muziek is feestmuziek en zoals in vele liederen gaat het ook in het Jiddische lied vaak over de liefde.

Entree: De toegang is gratis, maar na afloop kun je een vrijwillige donatie doen die geheel ten goede komt aan de artiesten.

Tijd: 10:30 – 12:00 (incl. pauze)
Deuren Memorial open: 10:00 uur

Over de locatie Maczek Memorial Breda

Het Maczek Memorial Breda vertelt het verhaal van de inzet van de Poolse strijders in de Tweede Wereldoorlog voor het bevrijden van grote delen van Nederland.

Meer informatie over Maczek Memorial Breda