Logo Beleef Princenhage

Gluren bij de Buren

Laat je meevoeren op een reis langs oorlog en bevrijding met liefde als rode draad, terwijl je geniet van de heldere en warme sopraanstem van Julie Fraiture.

Meer informatie

sopraan Julie Fraiture

Met drie optredens van sopraan Julie Fraiture

Laat je meevoeren op een reis langs oorlog en bevrijding met liefde als rode draad, terwijl je geniet van de heldere en warme sopraanstem van Julie Fraiture. Een prachtig liedrecital dat plaatsvindt voor het indrukwekkende decor van het Maczek Memorial Breda. Een museum waar je meer leert over de bevrijding van Breda in 1944 en de strijd die de Polen hiervoor hebben gevoerd.

De Bredase Julie Fraiture besloot haar hart te volgen na een opleiding tot ingenieur. Zij werkt nu aan haar carrière als zangeres. Haar passie voor muziek en zangtalent waren al op jonge leeftijd duidelijk toen ze zong bij meisjeskoor Puellae Cantantes o.l.v. Ruben de Grauw in de Sacramentskerk. Deze veelbelovende jonge zangeres wordt sinds 2022 vocaal gecoacht door Rita Dams, hoofdvakdocent klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2023 studeert zij klassieke zang aan het conservatorium in Tilburg. Ook studeerde ze aan het Conservatorio di Musica Cesare Pollini in Padua, Italië. Julie soleerde onder meer o.l.v. Ton Koopman in het Gloria van Vivaldi en in de Mariavespers van Monteverdi o.l.v. Ad van Unen.

Julie Fraiture zal drie maal 30 minuten optreden.

Over de locatie Maczek Memorial Breda

Het Maczek Memorial Breda vertelt het verhaal van de inzet van de Poolse strijders in de Tweede Wereldoorlog voor het bevrijden van grote delen van Nederland.

Meer informatie over Maczek Memorial Breda