Logo Beleef Princenhage

De rol van Generaal Maczek tijdens WOI

In Tweede Wereldoorlog speelde Generaal Maczek een belangrijke rol in de bevrijding van Nederland. Zijn rol tijdens de Eerste Wereldoorlog is minder bekend.

Meer informatie

Generaal Maczek

En zijn rol tijdens de Eerste Wereldoorlog

Op donderdag 7 maart 2024 houdt Eerste Wereldoorlogfanaat Hans Raeijmaekers een lezing over de rol van, toen nog, luitenant Maczek in de Eerste Wereldoorlog. Maczek werd opgeroepen om te vechten voor het Oostenrijks-Hongaarse leger en vocht in Galicië tegen de Russen en in de Dolomieten tegen de Italianen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Generaal Maczek en zijn 1e Poolse Pantserdivisie een belangrijke rol in de bevrijding van Nederland. Zijn rol tijdens de Eerste Wereldoorlog is echter veel minder bekend. Hans Raeijmaekers zal je tijdens deze boeiende lezing hier graag meer over vertellen.

Hans is al meer dan 25 jaar geïnteresseerd in de Eerste Wereldoorlog. Hij is lid van de Western Front Association Nederland en hij bezoekt bijna jaarlijks, soms meerdere malen, het voormalige front.

Over de locatie Maczek Memorial Breda

Het Maczek Memorial Breda vertelt het verhaal van de inzet van de Poolse strijders in de Tweede Wereldoorlog voor het bevrijden van grote delen van Nederland.

Meer informatie over Maczek Memorial Breda