Nieuws uit Princenhage

Eierwerpen

Op de 2e Paasdag vond alweer het 12e Princenhaags Kampioenschap Eierwerpen plaats op de Markt van Princenhage, georganiseerd door SEP. De weergoden waren redelijk mild.

Hoe werkte het? Elk team bestond uit drie teamleden (een gooier, een vanger en een coach) en elke beurt bestond uit drie pogingen. Een rauw ei heel vangen betekende door naar de volgende ronde! Lukte dit niet, dan kreeg je een herkansing… de coach van het team diende dan wel even een eitje te koppen! Als dit lukte, kreeg je nog een keer drie pogingen op dezelfde afstand. Lukte het weer niet om een ei heel te vangen, dan was de wedstrijd voor jouw team helaas voorbij. Lukte het wel, dan bleven ze in de race voor de titel! Een ronde verder betekende een meter verder gooien…

Bij de volwassenen waren de winnaars: Nr. 1 Team de Hannekammen (Simen, Bart en Lewis) met een record van 30 meter, Nr. 2 Team de Lokerenboys en Nr. 3 Eggsclusive.

Bij de kinderen waren de winnaars: Nr. 1 Team Gekke Kippen 3.0 (Bodhi, Tijn en Luca) Nr. 2 Team de Gebakken Eitjes en Nr. 3 FC Kip.

Hierbij een korte impressie van wederom een prachtige en unieke dag, die vele media haalde.

Laatste Nieuws