Feestelijke opening Princevillepark en Bielooppark

202328jun14:3016:00Feestelijke opening Princevillepark en Bielooppark

Plukbos in bielooppark-met op de achtergrond de molen zonder wieken

Evenement details

Vrijwilligers hebben de afgelopen maanden weer vele groene ‘pareltjes’ toegevoegd aan de Plukroute Princenhage: in het Princevillepark en het Bielooppark. Dat gaan we vieren op woensdag 28 juni 2023 van 14.30 tot 16.00 uur!

Het Bielooppark werd verrijkt met bomen en struiken met eetbaar fruit plus een uitzichtpunt. En we legden een Vlindertuin en een Bijenoase aan met speciaal voor hen aantrekkelijke bloemen.In het Princevillepark werd een lange saaie strook gras omgetoverd in een boomgaard en langs het bedrijventerrein werd ook eetbaar groen geplant. Maar het topstuk is het Plukbos met fruitbomen, struiken, kruiden en een eetbare bloemenmix voor culinaire avonturen!

Ook 80 studenten van Curio en leerlingen van De Eerste Rith en St Maerte hielpen mee.

Opening met activiteiten

Wethouder Jeroen Bruijns (met portefeuille Buitenruimte) verricht om 14.30 de officiële opening van het Princevillepark en het Bielooppark in hun nieuwe vorm. Dit zal gebeuren bij de ingang van het Plukbos (aan het einde van de Kolenbranderstraat). Daarna is er van alles te doen voor kinderen en volwassenen: Wilgentenen werkstukjes of nestkastjes maken, waterbeestjes determineren, cakes versieren, stoepkrijten en er is een blotevoetenpad!
Iedereen is welkom: buurtbewoners, gemeente, sponsors, iedereen die heeft meegewerkt aan de realisatie, onze vrijwilligers en natuurlijk alle geïnteresseerden!

Samenwerking Prins Bernhard Cultuurfonds, gemeente Breda en Dorpsplatform Princenhage

Het Buurtnatuurfonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de gemeente Breda en het Dorpsplatform Princenhage dragen financieel bij aan de herinrichting van dit park. Landschapsarchitect Bert Voeten van Plancompagnons en Sifra Timmermans van Tuinrecept.nl deden voorstellen voor het groen.

Ook meedoen met de Plukroute in Princenhage?

Mail ons! heelprincenhageplukt@outlook.com

Meer info

Tijd

(Woensdag) 14:30 - 16:00(GMT+02:00)

Locatie

Plukbos

Kolenbranderstraat, Breda